Color Shark logo

Műgyanta bevonatok

Hézagmentes, csúszásmentes és még innovatív is? Igen, ez a műgyanta!

A műgyanta kezdetben az ipari létesítményekben, csarnokok burkolásánál tűnt jó ötletnek. De ahogy az indusztriális stílus szót kért a lakossági otthonokban, úgy a műgyanta padló házi felhasználására is egyre többen vágynak. Hogy miért olyan vonzó ez a megoldás? Mert összefüggő, hézagmentes, nem szabdalják fugacsíkok a tekintetet. Szintén jó választás, ha nem szereted a járólap, a fa struktúráját a talpad alatt érezni. Nagy terekben, modern, minimál otthonokban, loftlakásokban a végtelenség érzetét adja. Pláne akkor, ha minden helyiségbe ilyet fektetsz le, a műgyanta ugyanis elmossa a helyiségek közti határokat, optikailag nagyobbnak mutatja a teret, alkalmazása az egyterű lakásokban remek ötlet. Homogén, dekoratív felülete utólagosan tetszés szerint színezhető, fényességi foka változtatható. Emellett könnyen tisztítható, mechanikai és kémiai hatásoknak ellenáll, nem utolsó sorban pedig esztétikus.

Hogy kerül a padlóra?

  • Öntéssel
  • Glettvassal felhordva
  • Hengerelve

Folyékony halmazállapotban, több rétegben, 2-5 mm-es vastagságban. A helyszínen szilárdul meg, a szemed előtt kel életre, méghozzá gyorsan és roppant látványos módon.

Mi azért ajánljuk, mert:

  • jó a kopásállósága
  • könnyen tisztítható
  • egyedi és megismételhetetlen a burkolat kialakításának lehetősége akár fényes, matt, durva vagy tükör felülettel egyaránt
  • a színárnyalatok sokfélesége végtelen
  • bármikor megújítható, felújítható, átszínezhető
  • a műgyantát a már meglévő felületre is fel lehet vinni, így nem kell számolni a bontás költségével és járulékos kellemetlenségeivel
  • antiallergén, szagtalan, káros anyagoktól mentes
  • hővezető képessége és 2-5 mm-es vastagsága miatt padlófűtés-barát anyag
  • olaj, sav és acetonálló
  • nem penészedik

PADLÓK

Egy új lehetőség azoknak, akik nem egy készterméket szeretnének levenni a polcról (pvc, csempe, padlólap, parketta, szőnyeg ) hanem saját elképzelésükkel hozzák létre lakóterük burkolatait. A műgyanta egyenletes felületet képez fugák nélkül. A teljesen egybefüggő felületnek köszönhetően, megakadályozza a penészedés kialakulását és a bakteriális szaporodást a padlón és a falakon. Könnyen tisztítható. Teljes vízzáró réteget biztosít. Alacsony vastagsága (max.3mm) amely lehetővé teszi a burkolat felújítását anélkül, hogy problémát okozna az ajtók és egyéb nyílászárok  szempontjából. Szagtalan,antiallergén, semmilyen káros anyagot, mérget nem tartalmaz. Alacsony vastagsága és hővezető képessége miatt a legjobb választás a padlófűtés rendszer fölé, hiszen a padlóburkolásnak legalább akkora szerepe van, mint magának a rendszernek.

Válassza ki az Önnek megfelelő  ARKdeko'® műgyanta padlót. Közvetlenül a helyszínen készül a padló így színében és strukturájában is egyedi felület kapunk a kézművességnek köszönhetően.

GYANTAFESTÉKKEL

A műgyanta padlók legegyszerűbb formája amikor gyantafestéket hengerezünk fel a padlóra több rétegben. Struktúrája a hengerezés mintáját követi. Ideális megoldás lehet pl. garázsokban, kvarchomokkal keverve csúszásmentes felületet kapunk.

GLETTVASSAL FELHORDVA

Tökéletes megoldás lehet fürdőszobák padlóinak vagy falainak burkolására. Telejes mértékben kézzel készül, egyedi és megismételhetetlen! Egy vagy több színű márványminta készíthető belőle.

ÖNTÖTT PADLÓ

Teljesen sík felületre öntött, önterülő gyanta, ami lehet egy vagy több színű, csillámporos, igazgyöngy poros vagy ezek keveréke. Végeredményének csak az Ön képezelte szabhat határt.

A KÉPES MŰGYANTA PADLÓ

A kivitelező cégek által felhasznált műgyanta alapú padlók mindenben megfelelnek lakóterünk padlózatának burkolásához. A dekor műgyanta burkolatokban valóban mindenki megtalálhatja azt, amit a padlóburkolatok sokrétű világában mindig is keresett.

A képes műgyanta padlóburkolatok sokszínű világa alapjaiban változtathatja meg a lakás stílusát, a lakberendezés ízlésvilágát. A képes műgyanta burkolatok segítségével megtervezhetjük szobáink padlózatának megjelenését saját elképzeléseink szerint. A műgyanta burkolat mindazok számára kézenfekvő megoldást jelentenek, akik akár a letisztultságot, akár az extrém vagy épp a rusztikus stílust kedvelik. Megjelenésükkel igazán nem mindennapi és rendkívül egyedülálló látványt nyújtanak.

A ritka tengeri élőlényeket, változatos természeti szépségű geológiai képződményeket, esetleg extrém helyzetben lefotózott veszélyes állatokat ábrázoló háromdimenziós műgyanta padlófelületek lakossági felhasználása egyre mindennaposabbá válik. A képes műgyanta padlóburkolatokat rendszerint több réteg alkotta kép fedi, amelyek bár teljesen vízszintes és síkfelületet jelentenek, mégis a valóság érzetet, illetve a térbeliség látszatát keltik. A képes műgyanta burkolatok megvalósítása során tehát többféle eljárási mód, esztétikai elem és színkombináció segít megvalósítani egyedi elképzeléseinket. A technológia alkalmazását cégünk a műgyanta burkolatok kivitelezésére akár a felújítás alatt álló padlózatokon is alkalmazni tudják.

A képes műgyanta burkolatok a fürdőszobák mellett tökéletesen ideálisak mellékhelyiségek, konyhák és étkezők padlóinak burkolására. Alkalmazásukat tekintve nemcsak egyedi stílusuk miatt váltak népszerűvé, de gyorsan, könnyedén tisztítható és higiénikus tulajdonságuk miatt is.

MŰGYANTA FALAK

A falakra felvitt műgyanta bevonat egyedivé és exkluzívvá teszi a környezetet. A felületeket színek és árnyak símogatják, amelyekre öröm ránézni. Egy egyszerű műgyanta panel vagy egy fürdőszoba burkolata stílust kölcsönöz a hétköznapoknak.

Gyantabevonatok a falakon. Teljes vízzáró réteget biztosít így optimális megoldás a fürdőszobába is. A fürdőszobában az egyik legfontosabb szempont a  higiénia és természetesen az esztétika. Egyenletes felületképzésének köszönhetően nincsenek fugák, így tisztántartása is egyszerű.

Egy új lehetőség azoknak, akik nem egy készterméket szeretnének levenni a polcról (pvc, csempe, padlólap, parketta, szőnyeg ) hanem saját elképzelésükkel hozzák létre lakóterük burkolatait. A műgyanta egyenletes felületet képez fugák nélkül. A teljesen egybefüggő felületnek köszönhetően, megakadályozza a penészedés kialakulását és a bakteriális szaporodást a padlón és a falakon. Könnyen tisztítható. Teljes vízzáró réteget biztosít. Alacsony vastagsága (max.3mm) amely lehetővé teszi a burkolat felújítását anélkül, hogy problémát okozna az ajtók és egyéb nyílászárok  szempontjából. Szagtalan,antiallergén, semmilyen káros anyagot, mérget nem tartalmaz. Alacsony vastagsága és hővezető képessége miatt a legjobb választás a padlófűtés rendszer fölé, hiszen a padlóburkolásnak legalább akkora szerepe van, mint magának a rendszernek.

MEDENCÉK

Amikor egy  medence beavatkozást igényel építési, szerkezetátalakítási, esetleg funkcionális vagy esztétikai okok miatt a Design at HOME's szolgáltatást kínál a felújításban és a gyanta bevonatok segítségével teljesen megújítva azt. Az aljzat minőségi felmérése után  azonnal meglehet kezdeni a felújítás. A költségeket csökkentve nem szükséges a meglévő burkolatot eltávolítani és annak elszállításáról gondoskodni. Nincs törmelék, így időt is spórolhatunk. A gyanta maximális vízszigetelést biztosít , hosszú élettartam az UV és klór okozta káros hatások ellen illetve a magas hőingadozásnak is kitűnően ellenáll. Tisztítása, fenntartása egyszerű . Az idő múlásával a karbantartáshoz az ARKdeko' szakemberei nyújtanak segítséget.

A Design at HOME's magas minőségben és személyre szabott perspektívával készít speciális műgyanta bevonatokat medencékhez. A hagyományos medencéktől eltérően egy megfelelően megválasztott műgyanta bevonattal készült medence sokkal művészibb megoldást jelent a már divatjamúlt mozaikkal, kerámiával szemben. A sokoldalú színes gyanta magas esztétikai látványt biztosít a medencének, ezáltal maximálisan személyre szabott és egyedi lesz.

Az epoxigyanta felhasználásával fényhatásokat is létre lehet hozni, köszönhetően a töltő-, és fotólumineszkáló anyagoknak, melyek természetes fényhatást kölcsönöznek a medence aljának anélkül, hogy bármiféle lámpát kéne használnia. A műgyantával csúszásmentes felületek kialakítására is lehetőség van. A műgyanta bevonat igen széles körben alkalmazható, úgy mint uszodák, medencék, föld alatti és föld feletti dézsák, gőzfürdők, jacuzzik, spa-k, magánlakások, szállodák, wellness központok, fitness központok, gyógyközpontok kialakításánál, átalakításánál.

forrás: http://arkdekodesign.com/hu/